Kryetari i LDK-së, Lumir Abdixhiku, ka pritur në takim shefin e misionit të EULEX-it, ambasadorin Lars-Gunnar Wigemark.

Sipas komunikatës, në këtë takim Abdixhiku e ka njoftuar shefin e EULEX-it për prioritetet e LDK-së me theks të veçantë në forcimin e sundimit të rendit dhe ligjit, për përgatitjet e LDK-së për zgjedhjet e tetorit, si dhe prioritete tjera që ndërlidhjen me fushën e integrimit evropian dhe euroatlantik.

Ambasadori Wigemark ritheksoi se EULEX-i do të vazhdoj të mbetet përkrahës i institucioneve të Kosovës në sundimin e rendit dhe ligjit si dhe njëkohësisht e falënderoi kryetarin Abdixhiku për bashkëpunimin.