Vetëtimat gjenerojnë temperaturë pesë herë më të nxehtë se sa sipërfaqja e diellit. Një rrufe mund të përçojë në ajër me 30,000 Kelvin.

Gjithashtu, një goditje vetëtime mund të jep rrymë deri në 100,000 amper, dhe të mbajë elektrecitet afër 100 milion volt, transmeton lajmi.net

Kjo energji është e mjaftueshme të fuqizojë një poç elektrik 60 watt për gjashtë muaj

Kjo e gjitha shkarkohet në vetëm një mili sekond të goditjes së rrufesë. Një goditje e rrufesë ndodhë për 0,2 sekonda. Goditja më e gjatë e rrufesë që ka ndodhur është 7.74 sekonda në vitin 2012.

Can we generate electricity from lightning?

Can we generate electricity from lightning?

Publiée par Hashem Al-Ghaili sur lundi 12 février 2018