Farat janë burimi më i mirë i fibrave, mineraleve dhe yndyrave të shëndetshme dhe po ashtu janë të pasura me hekur, kalcium, magnez dhe fosfor.

Dietologia, Kate Patton ka renditur 6 lloje të farave të cilat janë më të mirat për organizmin. Sipas saj, në këtë listë janë: farat e lirit, farat chia, farat e kungullit, farat e kërpit dhe susami.

Të gjitha këto është e rëndësishme të konsumohen kohë pas kohe, të vetme apo edhe duke u përzier me ushqime të tjera e sidomos me fruta pasi janë edhe antioksidantë të fuqishëm.