Sot është shënuar Dita Botërore e Mjedisit, ditë kjo e cila u shënua edhe në Komunën e Podujevës, shkruan Llapi.info.

Aktivitetet në shënim të kësaj dite kanë përfshirë mbjelljen e luleve dhe drunjve dekorativë. Gjithashtu janë larguar deponi ilegale dhe është bërë pastrimi i shtratit të lumint Llap dhe vizitë në objektin e ri të Kompanisë “Pastrimi”.

Në këto aktivitete mori pjesë Nënkryetari i Komunës së Podujevës, Nexhmi Rudari, anëtarë të ekzekutivit dhe pjestarë të shoqërisë civile.

Sipas Raporteve prej Agjencisë për Mbrojtjen e Mjedisit në Kosovë, statistikat tregojnë për gjendje jo të mirë mjedisore, si pasojë e ndotjes së tokës, ujit dhe ajrit në vendin tonë, theksohet në komunikatën e organizatës Green Art Center (GAC)./Llapi.info

Image may contain: 2 people, people standing, tree and outdoor
Image may contain: 4 people, people standing, tree, grass, sky, child, outdoor and nature