Një sllovene 22-vjeçare, e kishte prerë dorën e saj me sharrë vetëm për të fituar 1 milion euro si dëmshpërblim. Kjo ndodhi në 2019-n.

Një gjykatë në Ljubljanë, zbuloi se Julia Adlesic dhe i dashuri i saj, kishin mashtruar dhe kishin bërë qëllimshëm këtë veprim, duke fituar para nga 5 kompani sigurimesh. Ajo tash do të përballet me dy vjet burgim për mashtrim, ndonëse nuk e ka pranuar fajin.

Në kompjuterin e të dashurit të saj, ishte gjetur në historikun e kërkimeve se të dy, kishin kërkuar detaje për duar artficiale. Kjo bëri që hetuesit të vinin në konkludime për mashtrim.

Gjykata deklaroi se ajo dhe i dashuri i saj nuk e kishin marrë me vete dorën e prerë në spital, në mënyrë që plaga të mbetej e përhershme. Sidoqoftë, autoritetet e morën atë në kohë për t’ia qepur përsëri.

Rasti kishte ndodhur në 2019-tën derisa hetimet dolën tash.