UNITED STATES - DECEMBER 18: Stan Lee, founder of Marvel Entertainment Inc., poses next to a Spider-Man model in his office in Beverly Hills, California, U.S., in this file photo taken on Dec. 18, 2008. Walt Disney Co. agreed to buy Marvel Entertainment Inc. for about $4 billion in cash and stock in August 2009, adding comic-book characters Iron Man and Spider-Man to Disney's lineup of princesses and live-action stars. (Photo by Jonathan Alcorn/Bloomberg via Getty Images)

Është e qartë se Stan Lee, i cili vdiq të hënën në moshën 95 vjeçare, pati një ndikim fenomenal në botën tonë.

Imagjinata jonë kulturore është më e pasur me krijimet e tij të Disney. Por kjo është vetëm një pjesë e historisë së tij, transmeton Klan Kosova.

Lee ishte gjithashtu një nga themeluesit e Universit Marvel, botës imagjinare të përbërë nga stripat Marvel – dhe tash filmat Marvel dhe shout televizivë – shpalosen.

Dhe kjo na bëri të pyesim: Cilat nga veprat e Lee kanë pasur ndikim më të madh? Jo në botën tonë, po për botën e Lee.

Cilat veprime të personazheve janë ndjerë më gjerësisht nga shumëllojshmëria e Marvelit? Kush ulet në qendër të Universit Marvel?

Ne vendosëm ta paraqesim këtë.

Për ta bërë këtë, morëm bazën e të dhënave Marvel dhe shkarkuam të dhënat e 54 mijë karaktereve.
dhe shkarkuan të dhëna për të gjitha 54.000 karakteret e përfshira atje. Rezulton se Lee është e shënuar si e krijuar ose bashkë-krijuar 1.082 prej tyre.

Dhe rezulton se Lee ka krijuar ose bashkë-krijuar 1,082 prej tyre.

Këtu është lista e 100 karaktereve më të rëndësishme të Lee në Universin Marvel, të renditura në listë sipas rëndësisë.